Neusspel Nederland

Wat is Neusspel?

Neusspel is een uniek concept, waarbij je samen met je hond speur- en zoekspellen leert waar we gebruik maken van persoonsgeur van de eigenaar van de hond. Neusspel bestaat uit drie onderdelen van speuren en zoeken en wat in niveau helemaal creatief uit te breidden is.
 
Neusspel is zo in elkaar gezet dat het voor elke hond en elke eigenaar haalbaar is om dit te kunnen doen. Denk aan honden met een maatje meer, honden die geopereerd zijn en fysiek niet veel meer kunnen. Maar denk ook aan eigenaren die niet altijd de mogelijkheid hebben om hun hond voldoende beweging te geven of fysieke en mentale uitdaging. Dan is Neusspel een uitkomst, omdat we honden mentaal kunnen uitdagen om ze toch te voorzien in hun behoeftes, zodat ze voldaan en gelukkig zijn. Elke hond gunnen we het om lekker in zijn of haar vel te zitten. En waar maak je een hond gelukkig mee? Door gebruik te maken van het grootste talent wat ze bezitten: Hun reukorgaan. Een geweldig zintuig wat zo bijzonder in elkaar steekt. Een hond registreert de wereld met zijn neus en snuffelen is de allerliefste bezigheid voor ze. Het is essentieel voor hun welzijn om ze hierin te voorzien.
 
Naast de voorbeelden van diverse honden, zetten we Neusspel ook vaak in bij honden met een trauma of honden met probleemgedrag. Dus in huisbezoeken en tijdens consulten in de gedragstherapie is het bijna onmisbaar geworden. Honden ontwikkelen door Neusspel zelfvertrouwen, maar indien nodig, versterkt Neusspel de binding en samenwerking met een eigenaar. Hond en eigenaar leren weer naar elkaar te kijken en samen te werken, wat mooie resultaten geeft in gedrag en samenzijn.
 
Neusspel bestaat uit 3 onderdelen:
-Neusspel Speuren
-Neusspel Zoeken
-Neusspel Huiskamerzoeken
 
Neusspel Speuren:
We leren je alles over persoonsgeur, grondgeuren, omgevingsgeuren en de geurmaterialen waar we mee werken. Je leert hoe je een spoor uitzet en hoe de hond dit geurspoor volgt van persoonlijke geur. Er wordt veel uitgelegd over hoe de hond werkt, want dit speuren verschilt per hond. Het kijken naar lichaamstaal van de hond en op elkaar ingespeeld leren raken tijdens het speuren. De basistechnieken worden daarna in niveau omhoog geschroefd en dit leer je af te stemmen op jouw cursist. Wat kan jouw klant? Welk onderdeel van Neusspel jij jouw klant ook geeft, elk onderdeel is in haalbaarheid aan te passen op jouw klant.
 
Neusspel Zoeken:
Bij het zoeken leert jouw hond match to sample te zoeken naar een door jou aangeboden geur in een vaste opstelling. Deze vaste opstelling leert de basistechnieken aan bij de hond en daarna worden de opstellingen uitdagender. Je leert hoe je dit zoek onderdeel uitbreidt en altijd verrassend blijft voor je klanten in de mogelijkheden die het onderdeel zoeken voor hun hond heeft. Zo zorg je ervoor dat je goede dynamische en creatieve Neusspel lessen kunt geven en je jouw klanten elke les weer iets nieuws mee geeft. 
 
Neusspel Huiskamerzoeken:
Het onderdeel huiskamerzoeken is in ons vak ideaal om in te zetten tijdens consulten aan huis bij klanten. De hond leert om een bepaalde geur (persoonsgeur of een ander aangeleerde geur) te zoeken in een afgesloten ruimte. Zoals bijvoorbeeld in de woonkamer. Dit onderdeel is ook uitermate geschikt voor honden die geblesseerd zijn of aan het revalideren zijn. Door de creatieve inzet van jou als instructeur kun je deze in niveaus zo leuk opbouwen dat jouw klanten nooit vast komen te zitten met zoekspellen die de hond al snel kan en er geen uitdaging meer in zit. Nee, juist door al die wendingen die je in Neusspel kunt toepassen, blijven zoekspellen vernieuwend en nooit hetzelfde. 
 
Op mijn eigen hondenschool Cani Amici in Harderwijk, bied ik Neusspel voor mijn eigen cursisten in diverse vormen aan:
Cursusreeksen in groepsvorm, duo vorm of individueel:
 
-Neusspel Speuren en Zoeken deel 1
-Neusspel Speuren en Zoeken deel 2
-Neusspel Speuren en Zoeken deel 3
-Neusspel Kind & Hond 
 
Workshops in groepsvorm, duo vorm of individueel:
-Neusspel Kind & Hond workshop 1,5 uur
-Neusspel workshop van 1,5 uur
-Neusspel Puppy workshop van 1,5 uur
 
Workshops voor instructeurs:
Naast de Neusspel cursussen voor eigen klanten, organiseer ik ook op afspraak workshops en kennismakingslessen Neusspel voor hondenscholen en instructeurs. Je kunt bijvoorbeeld alleen of samen met jouw instructeurs een kennismaking workshop Neusspel boeken op mijn hondenschool. Zo leer je de drie basis onderdelen, zodat je deze onderdelen kunt toepassen als vernieuwing in jullie lesplannen. Je verwerkt dan bijvoorbeeld leuke losse speur en zoek  oefeningen in je bestaande lessen.
 
Naast mijn aanbod van de puppycursus, de vervolgcursussen, is Neusspel de meest geboekte cursus op mijn hondenschool. Sinds ik Neusspel aanbied als cursussen en in workshops zijn mijn aanmeldingen en het aantal klanten enorm gestegen. Voor mij is het een onmisbaar onderdeel geworden in mijn diensten. Daarnaast stromen mijn klanten die de puppycursus en de vervolgcursussen hebben afgerond, door naar Neusspel, omdat ze graag bezig willen blijven met hun hond. Zo heb ik mijn klanten naast de gehoorzaamheid cursussen door Neusspel, vernieuwende cursussen te bieden en ben ik ze niet kwijt na de gehoorzaamheid. Het is een verrijking voor mijn Hondenschool Cani Amici geworden. Wil jij ook die verrijking in het aanbod van jouw hondenschool? Kijk dan in het menu naar de mogelijkheden om een instructeur Neusspel te worden.  
 
Voor vragen vul onderstaand formulier in of mail of bel mij
lizemarina@hotmail.com
06-28 126 104